Home

Nieuws

Failliet Agrilogica laat spoor van schulden na

Etten-Leur – Het failliete handels- en mestafzetbedrijf Mestfeed en het handelsbedrijf Agrilogica laten een spoor van schulden na in de agrarische sector. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om zeker 3 miljoen euro.

Gedupeerden verklaren dat het bedrijf gewassen (tarwe en mais) afnam en doorleverde tegen een lagere prijs. Het bedrijf streek wel de inkomsten op, maar betaalde zijn leveranciers niet. Verschillende gedupeerden zeggen voor tienduizenden euro’s het schip in te zijn gegaan. Er worden aangiften wegens oplichting voorbereid bij de politie.

Het bedrijf zelf stelt in zwaar weer terecht te zijn gekomen doordat de mestafzet naar de akkerbouw dit jaar grotendeels wegviel. Mestfeed en Agrilogica zijn dinsdag failliet verklaard.

Maisteler Martien Oostdijk uit Etten-Leur is een van de gedupeerde boeren. Hij leverde een maand geleden voor ongeveer 10.000 euro aan mais aan het bedrijf. ”Ze hebben de mais hier gehakseld, opgeslagen bij het bedrijf in Etten-Leur en later naar een ander bedrijf in Heeswijk-Dinther gebracht. Ik heb er geen geld voor ontvangen.” Oostdijk had ook een contract voor de huur van een mestsilo.

Een andere gedupeerde is het bedrijf ZHE in Maasdam, dat een mestcontainer had geleverd voor 15.000 euro. ”Vorige week wilden we de container ophalen omdat niet aan de betalingsverplichtingen was voldaan. De container stond vol met mest. Toen we de mest er wilden laten uithalen, was de container verdwenen”, zegt Patrick Schenk van ZHE.

Eigenaar Kees Oomen van Mestfeed en Agrilogica was niet bereikbaar voor commentaar.

'Intimidatie en bedreiging'
Eigenaar Kees Oomen van het gefailleerde Agrilogica en Mestfeed International voelt zich bedreigd en geïntimideerd door mensen die verhaal komen halen. In een brief aan ongeveer zestig relaties zegt zijn advocaat dat de familie Oomen en personeel van het bedrijf het als “uitermate bedreigend en intimiderend ervaren” dat ze dreigende bezoeken aan huis krijgen. Ze kondigen aan aangifte te doen bij de politie als dat weer gebeurt. Advocaat Tiesing zegt dat Kees Oomen het van belang vond zijn klanten te informeren. Tiesing weet niet waar zijn cliënt zich nu bevindt.

Of registreer je om te kunnen reageren.