Home

Nieuws 283 x bekeken

Factsheet helpt bedrijven bij overstap op duurzame palmolie

Rijswijk – Om bedrijven te helpen bij de overstap naar duurzame palmolie heeft het productschap margarine, vetten en olien (MVO) de factsheet ’Duurzaam geproduceerde palmolie: de norm in 2015’ ontwikkeld.

Dit feitenoverzicht licht het belang van duurzame palmolie toe en legt uit hoe bedrijven van start kunnen gaan met het inkopen van duurzame palmolie.

Sinds enkele jaren zet de oliën- en vettensector zich in voor het verduurzamen van de palmolieketen. Om de overgang naar duurzame palmolie te bespoedigen, heeft het Productschap MVO samen met de verschillende sectoren die de palmolie in producten verwerken en de detailhandel de Task Force Duurzame Palmolie opgericht. Deze taakgroep heeft als doel ervoor te zorgen dat in 2015 100 procent van de palmolie die in Nederland wordt gebruikt duurzaam is.

Het is duidelijk dat de overgang leidt tot vragen, zoals wat duurzame palmolie is en het belang ervan, hoe het inkopen van duurzame palmolie precies in zijn werk gaat en hoe bedrijven over het gebruik van duurzame palmolie kunnen communiceren. De factsheet helpt bedrijven daarbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.