Home

Nieuws

’Europese trekkermarkt positief gestemd’

Brussel – Een meerderheid van de Europese mechanisatiebedrijven heeft 2011 als bevredigend tot zeer goed ervaren. Dat blijkt uit een peiling van Cema, de Europese koepelorganisatie voor mechanisatiebedrijven.

De peiling staat in schril contrast tot een eerder onderzoek van de Koninklijke Metaalunie, die een veel somberder beeld schetst van de machinemarkt.

De Cema-onderzoekers hebben 130 grote Europese landbouwmechanisatiebedrijven, waaronder 8 Nederlandse bedrijven, bevraagd. Ruim 84 procent heeft het jaar 2011 commercieel als bevredigend tot zeer goed ervaren en 82 procent verwacht in 2012 weer groei te realiseren. De cijfers zijn bekendgemaakt bij de presentatie van de Agribex-beurs, die van 6 tot 11 december plaatsvindt in Brussel.

Volgens de federatie Agrotechniek is in Nederland de trekkerverkoop in de eerste zes maanden van 2011 met 21,5 procent gestegen, maar de verkoop blijft nog ver achter bij de hoge niveaus van de jaren 2007 en 2008. De trekkerverkoop is indicatief voor de hele branche omdat de trekkerverkoop goed is voor bijna de helft van de totale verkopen.

Eerder meldde de Koninklijke Metaalunie dat de Nederlandse markt krimpt, maar dat de afzet van machines in het buitenland licht groeit.

Of registreer je om te kunnen reageren.