Home

Nieuws

Etiketuitbreiding Fenomenal lost knelpunten op

Bleiswijk - Fenomenal is nu ook toegelaten in alle bloemisterijgewassen, vaste planten en boomkwekerijgewassen (met uitzondering van de grondgebonden teelt van laanbomen) om valse meeldauw te bestrijden.

De toelating kwam tot stand door samenwerking tussen Bayer, LTO Groeiservice en de Vakgroep Bomen en Vaste Planten van LTO Nederland.

Fenomenal, met de werkzame stoffen fenamidone en fosethyl-aluminium, had al een toelating als spuittoepassing in een beperkt aantal gewassen in de boomkwekerij, de vaste plantenteelt en bloemisterij. Nu is een brede toelating gerealiseerd in deze sectoren.

De etiketuitbreiding geeft een oplossing voor de knelpunten in de beheersing van schimmelziekten (met name valse meeldauw) in alle gewassen in de bloemisterij, de vaste plantenteelt en de boomkwekerij.

Fenomenal mag zowel in de bloemisterij als in de boomkwekerij en vaste planten maximaal drie maal per teelt gebruikt worden. De dosering is 2,5 kilo per hectare.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.