Home

Nieuws 183 x bekeken

'Enquête toont noodzaak crisispakket glastuinbouw'

Bleiswijk – Een enquête onder glastuinders toont volgens Glaskracht Nederland het belang aan van een nieuw crisispakket. Dat zegt voorzitter Nico van Ruiten.

Circa 38 procent van de glastuinbouwbedrijven heeft in 2011 een negatief saldo van meer dan 5 euro per vierkante meter. Circa zeshonderd leden van LLTB, ZLTO en LTO Noord reageerden op de vragenlijst (35 procent).

In de glasgroentesector heeft 20 procent van de glasgroentebedrijven toch nog winst gehaald. In 2010 was dat 60 procent. ”De resultaten zijn voor ons niet verrassend, maar tonen aan dat het crisispakket van 2009 verlengd moet worden.” Zo pleit Glaskracht voor een soepeler garantieregeling dan in 2009, toen een beperkt aantal telers hiervan profiteerde. Ook de mogelijkheid van voorwaartse verliesverrekening zou verlengd moeten worden, stelt Van Ruiten.

Komend jaar investeert 37 procent van de ondernemers. Dit gebeurt hoofdzakelijk in vervangingsinvesteringen. Toch nog 10 procent van de bedrijven investeert in bedrijfsuitbreiding, waar-van het merendeel glasgroenteteler is.

Of registreer je om te kunnen reageren.