Home

Nieuws 332 x bekeken 1 reactie

Eneco bouwt nieuw windmolenpark op Noordzee

Rotterdam - Energiebedrijf Eneco bouwt vanaf eind 2013 een nieuw windmolenpark op de Noordzee, ongeveer 23 kilometer uit de kust bij Noordwijk.

Het windpark kost in totaal tussen de 400 en 450 miljoen euro, zo maakte Eneco vrijdag bekend. Het energiebedrijf krijgt voor de realisatie van het windmolenpark een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Het park zal bestaan uit 43 windmolens, krijgt een capaciteit van 129 megawatt en zal groene stroom leveren aan minimaal 135.000 Nederlandse huishoudens. Het is de bedoeling dat het park in 2014 operationeel wordt. Eneco heeft bovendien plannen om de capaciteit in de toekomst uit te breiden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zonder >staats steun< niet rendabel om wind (gratis) energie te oogsten. Hieruit blijkt dat stroom uit wind niet op een rendabele wijze te produceren is. Waarom hier dan op grote schaal mee doorgaan? Verkoop de groene stroom voor de kosten dekkende prijs aan diegenen die kost wat het kost het milieu zeggen te willen sparen. Nu roepen ze alleen maar en betaalt de rest van de bevolking hun ideaal / hobby.

Of registreer je om te kunnen reageren.