Home

Nieuws 1463 x bekeken

Eigenaar failliet Agrilogica: misplaatste lasterpraat

Etten Leur – Eigenaar Kees Oomen van het failliete bedrijf Agrilogica weerspreekt alle beschuldigingen over oplichting en het wegsluizen van geld.

In een brief aan een aantal relaties noemt hij die aantijgingen ”pertinent onjuist en misplaatste lasterpraat.” Curator John Velenturf zei eerder dat hij tot nu toe geen concrete aanwijzingen heeft voor oplichting.

Oomen zegt dat hij op advies van de politie en andere adviseurs heeft moeten verhuizen. ”De reden daarvoor is dat wij al enige tijd bedreigd worden in woorden en daden door een aantal schuldeisers. Het zeer gemene onjuiste gerucht (...) heeft er toe geleid dat afgelopen weken alleen maar meer agressie en bedreigingen zijn geuit.”

De ondernemer geeft ook een verklaring voor het faillissement. Hij stelt dat er vanaf half oktober problemen zijn ontstaan met de leveranciers, nadat eerst de inkomsten stokten. De weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat mest niet direct op landbouwgrond kon worden afgevoerd, maar tegen een hoge prijs moest worden afgezet via verwerking en export. Dat heeft zijn bedrijf onverwacht veel extra kosten bezorgd.

”Wij hebben tot de laatste dag geknokt voor onze klanten en leveranciers om het bedrijf draaiende te houden”, aldus Oomen in de brief. Oomen heeft gehoopt op een prijsdaling van grondstoffen.
Schuldeisers die denken bij hem persoonlijk nog wat de kunnen halen moet hij teleurstellen. ”Ik ben persoonlijk failliet verklaard. Rekeningen, auto en onroerend goed zijn reeds in beslag genomen door de curator. Erger is dat mensen ook al voor eigen rechter gespeeld hebben en op ons bedrijf vernielingen hebben aangericht en veel machines hebben gestolen. Zelfs de erfverharding is weggehaald.”

Oomen zelf is onbereikbaar voor nadere toelichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.