Home

Nieuws 170 x bekeken

'Ehec-steun bedrijven kan tot 142.000 euro verschillen'

Den Haag – Glasgroentetelers zien door verschillen in plantschema’s grote verschillen in Ehec-steun.

Als gevolg van afspraken over teeltschema’s binnen Kompany zouden telers tot wel 142.692 euro zijn misgelopen ten opzichte van collegabedrijven.

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Henk Bleker aan de Tweede Kamer. Het Ehec-noodfonds sloot op 30 juni en keerde een vergoeding van 100 procent uit. Interventieregelingen buiten deze periode leidden tot een lager vergoedingsbedrag en dus tot onevenwichtigheden in de schaderegeling, zo bleek recent in de procedurevergadering van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Volgens Bleker stond het telersverenigingen vrij een interventieregeling uit te voeren binnen het eigen GMO-programma.

Deze week werd bekend dat Nederland 1,5 miljoen van aangevraagde 27 miljoen euro uit het Ehec-noodfonds niet uitgekeerd heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.