Home

Nieuws

Ehec raakt plannen groentetelers nauwelijks

Roggel – Circa 11 procent van de glasgroententelers heeft op korte termijn plannen zijn bedrijf uit te breiden of op te laten volgen.

Dat is iets minder dan 2010. In dat jaar gaf 11,4 procent aan dergelijke plannen te hebben. Ehec lijkt hierin dus een kleine rol te spelen. Wel is dit aandeel beduidend hoger dan het sectorgemiddelde voor glastuinbouw (9 procent), stelt onderzoeksbureau Agridirect. Ook het aantal stoppers ligt lager bij de glasgroentetelers. Kwekers van eenjarige tuin- en perkplanten zijn het minst positief; slechts 5,5 procent wil uitbreiden, 9,8 procent plant op korte termijn te stoppen of afbouwen.

Agridirect inventariseert jaarlijks in het kader van de jaarlijkse GlastuinbouwScanner de toekomstoriëntering van de glastuinders. Hiervoor werden in september en oktober 2011 ruim 4.000 glastuinbouwbedrijven in Nederland telefonisch benaderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.