Home

Nieuws 289 x bekeken

Ehec heeft bundeling Versdirect en BGB bespoedigd

Bleiswijk – De Ehec-crisis heeft de fusieplannen tussen Versdirect.nl met telersvereniging Best Growers Benelux (BGB) het laatste zetje gegeven.

Dat zegt BGB-voorzitter Aad Sonneveld. De partijen zouden al twee jaar lang verkennende gesprekken voeren, maar hebben pas deze zomer hun samenwerking beklonken. ”Het heeft ons niet in deze situatie geduwd, maar we kunnen ook niet zeggen dat het tegen ons gewerkt heeft”, aldus Sonneveld.

Zonder crisis was er ook een bundeling gekomen, maar het gevoel van urgentie tot samenwerken is na de Ehec-crisis wel sterker aanwezig, erkent Sonneveld. Hij geeft wel aan dat er breed draagvlak onder de achterban nodig is. In december zal de fusie aan de leden worden voorgelegd.

Het is nog niet duidelijk onder welke naam de partijen verder zullen gaan. Sonneveld schat in dat er ’een stukje identiteit’ verloren zal gaan, maar denkt dat de telersvereniging daarvoor ruimschoots gecompenseerd wordt door de nieuwe samenwerkingsvorm.

Over het vertrek van de BGB-telers bij Kompany zegt Sonneveld dat er nog geen definitieve samenwerking was vastgelegd. ”We hebben afgesproken dat we voor één jaar zouden kijken of we elkaar zouden kunnen vinden.” Dat is niet gelukt, aldus de voorman. Verschil van inzicht over de te varen koers heeft het voorzetten van de huidige samenwerking niet mogelijk gemaakt. Sonneveld sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog samenwerking mogelijk zal zijn.

Hij geeft aan dat de teleurstelling bij Kompany over het vertrek van BGB groot is. ”De komkommerteelt zit al heel lang in het slop. We zullen met elkaar moeten kijken hoe je dat een positief gevolg kunt geven.”

Of registreer je om te kunnen reageren.