Home

Nieuws

Eerste biomassabeurs ter wereld in Rotterdam

Rotterdam - Energiebeurs APX-Endex begint vrijdag met de eerste handelsbeurs voor biomassa ter wereld.

De beurs wordt opgezet in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam. Op de beurs zal biomassa bestemd voor energieproductie worden verhandeld. "De beurs voor biomassa maakt productie van duurzame energie makkelijker," aldus minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). Hij verwacht dat de vraag naar biomassa de komende jaren zal toenemen, door de verplichting tot het bijstoken van biomassa in kolencentrales.

De ontwikkeling van de beurs is het resultaat van een van de Green Deals. Door de beurs moet er meer concurrentie komen in de handel in biomassa. Daarnaast moet het de handel en overslag van biomassa in de haven van Rotterdam stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.