Home

Nieuws 323 x bekeken 1 reactie

'Economische crisis goed voor slow food'

Tours - De Slow Food-beweging, die al 25 jaar goed, gezond en eerlijk eten propagandeert, vaart wel bij de economische crisis.

Dat zei oprichter Carlo Petrini zaterdag tijdens een Europees smaakevenement in Frankrijk. "De maatschappij is gevoeliger voor onze thema's nu we te maken hebben met drie gelijktijdige crises; de financiële, een milieu- en een energiecrisis.''

Volgens Petrini heeft de gulzigheid van de mens niet alleen de aarde vernietigd, "maar ook het leven van veel kleine producenten''.

De echt duurzame voedselvoorziening moet versterkt worden en in het kielzog daarvan de middelgrote en kleine producenten. De Slow Food-beweging werkt al samen met allerhande andere organisaties en zoekt nog meer samenwerkingen.

Carlo Petrini richtte Slow Food in 1986 in de buurt van Turijn op als reactie op de opening van de eerste fastfoodrestaurants in Italië. Vandaag de dag telt de beweging zo'n 100.000 leden in meer dan 160 landen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Riny

    Zolang de discussie van koe in de wei en luisteren naar de maatschappij op deze manier door gaat, vallen er elke jaar zeer veel boeren bedrijven in Nederland om. Het niveau is zo laag dat dat je van schrik omvalt. Wat zijn mensen toch oerdom, ze begrijpen niet hoe de wereld in elkaar zit. Hoe het komt dat er crisis is en tijden snel veranderen! Moet je met zulke maatschappij communiseren? Ze begrijpen maar amper dat een koe vier poten heeft. Ze zijn gewoon met heel andere dingen bezig en dat moet je wel beseffen. Je kunt ze wel bereiken als je iets voor niets weg geeft. Dan heb je en vliegen plaag? Al die onzin verhalen worden geschreven en ge roepen door zakkenvullers over de rug van de boeren!

Of registreer je om te kunnen reageren.