Home

Nieuws 240 x bekeken

EU-parlement eist voortrekkersrol klimaattop

Straatsburg – De Europese Unie moet op de komende klimaattop in het Zuid-Afrikaanse Durban een voortrekkersrol opeisen.

Dat stelt het Europees Parlement in Straatsburg, twee weken voor het begin van de internationale conferentie.

Het parlement roept de Europese deelnemers op met een volwaardige opvolger te komen van het zogenoemde Kyoto Protocol. Die overeenkomst tegen de opwarming van de aarde loopt af. Verder moet de Europese Unie de uitstoot van kooldioxide in toom houden.

”Als we landen zoals de Verenigde Staten en China niet aan boord krijgen voor het Kyoto Protocol, moet de EU desnoods beslissen om verder te gaan met de huidige partnerlanden”, vindt CDA-Europarlementariër Esther de Lange (CDA).

Of registreer je om te kunnen reageren.