Home

Nieuws 245 x bekeken

ELI wil ongewenste stoffen in veevoergrondstoffen beter in beeld

Den Haag – Het ministerie van landbouw wil beter in beeld krijgen welke ongewenste stoffen in grondstoffen voor diervoeders zitten. Op basis van een eerdere trendanalyse naar ongewenste stoffen moet in de toekomst een betere monitoring komen.

Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van landbouw tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van het Productschap Diervoeder. Onderzoeksbureau Rikilt kan grondstoffen scherper controleren, maar daarvoor is het wel van belang dat inzichtelijk is welke grondstoffen en welke herkomstlanden een verhoogd risico vormen.

Het beter in beeld krijgen van ongewenste stoffen in diervoedergrondstoffen draagt ook bij aan de duurzaamheid, vindt het ministerie. Hierdoor kunnen mogelijk ook meer reststoffen worden hergebruikt als grondstof voor veevoer.

Plaatsvervangend voorzitter van de productschapsvergadering, Henk Flipsen, beaamt dat de veevoerbranche zelf ook gebaat is bij goede informatie over ongewenste stoffen in grondstoffen. Hij wil de plannen van het ministerie in het productschap gaan bespreken. De administratieve lasten van het plan zullen dan ook bekeken worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.