Home

Nieuws 242 x bekeken

ELI: geen extra geld voor Oostvaarderswold

Den Haag – Staatssecretaris Bleker heeft geen extra geld beschikbaar voor de realisatie van het Oostvaarderswold.

Alles wat nu nog aangekocht wordt, is voor rekening van de provincie, laat zijn woordvoerder weten. Bestaande verplichtingen jegens reeds uitgekochte boeren worden wel nagekomen.

Er is wel een pot geld die de provincies gezamenlijk beheren, dat is het geld dat over is van het zogeheten ILG (investeringsbudget landelijk gebied). Als uit die gelden geput wordt ten behoeve van het Oostvaarderswold, krijgen andere provincies minder. Het is aan de provincies om dit onderling uit te maken.

Provincie Flevoland wil Bleker houden aan eerder gemaakte afspraken over financiering van de EHS. Volgens de provincie is destijds door minister Verburg 240 miljoen euro toegezegd voor de aankoop van in totaal 1.125 hectare. Daar houden we het Rijk aan, stelt de provincie nu. De totale oppervlakte van het Oostvaarderswold is groter, maar een deel ervan komt voort uit natuurcompensatie voor de aanleg van woonwijken en snelwegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.