Home

Nieuws 190 x bekeken

Duitsers slachten record aantal varkens in derde kwartaal

Wiesbaden - Het aantal in Duitsland in het derde kwartaal geslachte varkens groeide ten opzichte van dezelfde periode in 2010 met 3,5 procent naar 15,2 miljoen, hoewel afzonderlijk bekeken minder (- 5,7 procent) varkens van buiten Duitsland werden verwerkt.

Het aantal aan de haak gebrachte varkens uit Duitsland zelf steeg echter met 4,5 procent, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Statistische Bundesamt. De vleesproductie belandde op 1,42 miljoen ton. Het derde kwartaal verbeterde qua aantal slachtingen los daarvan het record van het laatste kwartaal van 2010, toen 15,1 miljoen varkens werden verwerkt.

Ook de pluimveevleesproductie hield de groei vast met in het derde kwartaal een plus van 4,6 procent ten opzichte van juli-september vorig jaar. De vleeskuikenproductie groeide afzonderlijk bekeken met 7,7 procent. De kalkoenvleesproductie leverde iets (- 0,6 procent) in.

Of registreer je om te kunnen reageren.