Home

Nieuws 221 x bekeken

Duitse grootgrutter Edeka neemt bij dierenwelzijn zelf heft in handen

Hamburg – De leidende Duitse grootgrutter Edeka gaat bij vlees sterker op dierenwelzijn focussen. Dit meldt AgraEurope.

In samenwerking met producentenverenigingen en experts uit de research worden in eerste instantie modelstallen beproefd om te zien wat het kostenniveau wordt en in hoeverre de consument bereid is de meerprijs te betalen.

Edeka zegt zelf het heft in handen te nemen omdat het de dierenwelzijnsontwikkeling niet alleen aan de verwerkers en hun leveranciers wil overlaten. Bij een regeringswisseling die resulteert in deelname van de Groenen verwacht Edeka bovendien dat er ook op politiek niveau meer aandacht zal worden besteed aan dierenwelzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.