Home

Nieuws 193 x bekeken

Duitse aspergeteelt groeit verder

Bonn – De Duitse aspergeteelt groeit volgend jaar waarschijnlijk verder. Dat blijkt uit een enquête van landbouwmarktbureau AMI.

Volgens de resultaten daarvan heeft 36 procent van de ondervraagden plannen om het areaal iets uit te breiden, nog eens 4 procent is van plan om sterk uit te breiden. Bijna de helft (47 procent) laat het areaal onveranderd. Vorig jaar wilde bij een soortgelijke enquête 32 procent meer gaan telen.

Het afgelopen seizoen krijgt van de telers een iets betere waardering dan dat van 2010. Op de door AMI opgestelde index scoort 2011 op een schaal van 1 (zeer goed ) tot 5 (zeer slecht) het cijfer 2,08. Dats i 0,38 punten beter dan vorig jaar. Afzonderlijk bekeken vonden de telers vooral de oogst beter. De vraag krijgt ook een iets hogere waardering dan in 2010. De omzet krijgt hetzelfde rapportcijfer (2,21).

Vorig jaar werd de omzet overeind gehouden door goede prijzen, nu vooral door de hogere afzet. Asperge is het grootste gewas in de Duitse tuinbouw met afgelopen seizoen een areaal van 23.000 hectare en voor het eerst een oogst die de 100.000 ton overschreed, aldus AMI.

Of registreer je om te kunnen reageren.