Home

Nieuws

’Duits landbouwministerie wil middeleninzet niet serieus terugdringen’

Hamburg/Berlijn – De Duitse georganiseerde milieu- en natuurbescherming, de waterleidingmaatschappijen en de imkers beëindigen de samenwerking over de beperking van de middeleninzet met het landbouwministerie in Berlijn.

Volgens de organisaties, gebundeld in Pestizic Aktions-Netzwerk (PAN Germany), laat het ministerie de oren te veel hangen naar de middelenfabrikanten en ’toont het zich immuun voor voorstellen de pesticidebelasting serieus terug te dringen.’

Tot PAN horen Greenpeace, Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND), de Berufs und Erwerbsimker Bund (DBIB) en het Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft (BDEW). ”We kunnen totaal niet merken dat het landbouwministerie inderdaad geïnteresseerd is, om de mensen en hun milieu tegen de negatieve gevolgen van de pesticide-inzet te beschermen en verplichtend aan te geven hoe de reductie van de chemische gewasbescherming serieus kan worden gerealiseerd”, stelt Carina Weber van PAN Germany vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.