Home

Nieuws

'Duits draagvlak voor bescherming landbouwareaal groot'

Berlijn - Tweederde van de Duitse burgerij is voor bescherming van landbouwgronden tegen oprukkende bebouwing. Dat is de uitkomst van een enquête die in opdracht van het Bauernverband (DBV) is gehouden.

De bond is blij met deze uitslag. ”Het bevestigt het Bauernverband in zijn voornemen de opoffering van areaal duidelijk te minimaliseren en landbouwgrond wettelijke bescherming te geven,” meldt de federatie. Deze heeft ook laten vragen, hoeveel mensen ervoor zijn om het verlies aan landbouwgrond door bebouwing te compenseren door uitgediende industriecomplexen en percelen grond in en bij de steden te saneren. Dat blijkt 84 procent van de mensen een goed idee te vinden.

Het Bauernverband is tevens bezig met het inzamelen van handtekeningen voor een petitie aan de regering en de Bondsdag om een wet ter bescherming van landbouwareaal uit te vaardigen. Op de mechanisatiebeurs Agritechnica in Hannover wordt daarmee deze week een begin gemaakt. Daarna wordt de inzameling online voortgezet. Begin volgend jaar wil het DBV de petitie in Berlijn aanbieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.