Home

Nieuws 218 x bekeken

Directeur en 2 bazen Chemie-Pack voor rechter

Den Haag - De directeur, productieleider en zogeheten KAM-coördinator bij Chemie-Pack in Moerdijk moeten zich op 9 december verantwoorden voor de rechtbank in Breda. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt ze verantwoordelijk voor de grote chemiebrand op 5 januari van dit jaar. Dat blijkt dinsdag uit navraag bij het functioneel parket.

Het strafrechtelijk onderzoek is afgerond en de vervolgbeslissing is genomen. De vierde verdachte die destijds is aangehouden, de productiechef, wordt niet vervolgd omdat hij niet langer verdachte is. Ook Chemie-Pack zelf is gedagvaard. De KAM-coördinator is de functionaris die verantwoordelijk is voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu binnen het bedrijf.

Het functioneel parket wil nog niet vooruitlopen op de inhoud van de dagvaarding. Het wil wel zeggen dat de eerdere verdenking nog steeds staat. Naast brandstichting zouden de drie verdachten grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen hebben opgeslagen, bewerkt en verwerkt op plaatsen waar dit niet was toegestaan volgens de aan het bedrijf verstrekte milieuvergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.