Home

Nieuws

Danish Crown lijft Britse Parkam Foods Group in

Randers - De Britse dochter van Danish Crown, Tulip ltd., koopt de concurrent Parkam Foods Group. Dat heeft het concern meegedeeld.

Directietopman Steve Murrels van Tulip meent dat met de inlijving sprake is van een perfecte aanvulling op het huidige assortiment, waarmee de positie tegenover de grote Britse supermarktketens flink wordt versterkt. Het gaat daarbij om premium producten gebaseerd op rundvlees, kalkoen, kuikenvlees en diverse vleeswaren, worst en sandwiches. ”Dat zorgt voor een nieuwe dimensie in ons bedrijf,” aldus Murrels.

Parkam Foods Group is een concern dat vier verschillende bedrijven omvat. Behalve Parkam zijn dat Tranfoods, Trophy Foods en Freshway. De groep heeft 750 medewerkers met naar verwachting in het lopende jaar een omzet van 100 tot 115 miljoen pond.

Of registreer je om te kunnen reageren.