Home

Nieuws 449 x bekeken

Dahlia’s Van Eeuwijk scoren hoog in Frankrijk

Hillegom – Diverse dahliacultivars van H. Van Eeuwijk en Zn. Uit Lisserbroek hebben in Frankrijk hoog gescoord.

Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) in Hillegom meldt hierover dat op het terrein van een van de grootste tuinbouwscholen in Frankrijk de Franse dahliavereniging haar jaarlijkse internationale evenement organiseerde, tijdens de ’Bilan 16éme Festival du Dahlia et des Jardins 2011’. In totaal waren 300 verschillende cultivars te zien.

In de top 20 komt meermaals de naam van een cultivar van Van Eeuwijk naar voren. Dahlia Cryfield Harmony, die Van Eeuwijk al eerer showde op de wekelijkse bloemenkeuringen in Lisse, eindigde op de eerste plaats. Ook de tweede plaats werd door Van Eeuwijk veroverd met Dahlia Isadora. Derde werd dahlia Black Jack van de combinatie Geerlings Dahlia’s en Van Eeuwijk.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.