Home

Nieuws 267 x bekeken

DHV onderzoekt haalbaarheid biomassacentrale Haaglanden

Den Haag – Advies- en ingenieursbureau DHV voert in opdracht van de gemeente Den Haag een haalbaarheidsstudie uit naar een regionale biomassacentrale voor stadsgewest Haaglanden.

De gemeente wil dat 10 procent van de elektriciteit en warmte in 2040 wordt gewonnen uit biomassa. De biomassacentrale is onderdeel van het realiseren van deze ambitie.

In de studie brengt DHV allereerst de beschikbaarheid van biomassa in kaart. Volgens Aldert van der Kooij, projectmanager van DHV wordt er ook gekeken naar het aanbod van eindproducten die uit de biomassacentrale komt en in hoeverre dat overeenkomt met de energievraag in de regio. Tot slot zoekt DHV naar lokaties en potentiële partners van de centrale.

In 2020 moet in Nederland 14 procent van het nationale energieverbruik afkomstig zijn uit hernieuwbare energiebronnen. In 2010 was het aandeel 4 procent, en driekwart van die productie komt voort uit biomassa. Van der Kooij: ”Biomassa is verreweg de belangrijkste bron van hernieuwbare energie. De resultaten van de studie zijn dus niet alleen relevant voor het stadsgewest Haaglanden, maar voor heel Nederland.” DHV presenteert het rapport in maart 2012 aan de gemeente.

Of registreer je om te kunnen reageren.