Home

Nieuws 169 x bekeken

CvdK moet natuurakkoord tegenhouden

Arnhem – Als Gelderland besluit het natuurakkoord met staatssecretaris Henk Bleker te ondertekenen, moet Commissaris van de Koningin (CvdK) Clemens Cornielje ingrijpen. Dat zegt voorzitter Wouter van Eck van de Groenlinks-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland.

Volgens Van Eck is het akkoord in strijd met Europese regelgeving. ”De studie van het Planbureau voor de Leefomgeving toont dat duidelijk en goed onderbouwd aan”, zegt hij. ”En overheden mogen nu eenmaal geen regelgeving aannemen, die in strijd is met hogere wetten.”

Het is aan de CvdK om hierop toe te zien. Van Eck wil, als het akkoord groen licht krijgt, dit besluit ter vernietiging voorleggen aan Cornielje. Hij heeft er alle vertrouwen in dat deze niets anders kan dan hieraan tegemoet komen. ”Los van politieke meerderheden, dit mag gewoon niet.”

Op 14 december vergaderen de Staten over de kwestie. Vooralsnog lijkt het erop dat een krappe meerderheid achter het akkoord staat.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.