Home

Nieuws 1171 x bekeken

Curator doet aangifte van diefstal bij failliet Agrilogica

Etten Leur – Curator John Velenturf heeft bij politie West- en Midden-Brabant aangifte gedaan van diefstal bij het failliete bedrijf Agrilogica uit Etten-Leur.

De diefstal heeft betrekking op spullen die ten tijde van het faillissement op het bedrijf aanwezig waren, maar sindsdien zijn verdwenen. Noch Velenturf, noch de poltie doen nadere mededelingen over de spullen die gestolen zijn.

In een brief aan relaties heeft eigenaar Kees Oomen zich eind vorige week wel uitgelaten over de ontvreemding van spullen . Volgens hem zijn vernielingen aangerciht en machines gestoren. ”Zelfs erfverharding is weggehaald”, aldus Oomen.

De eigenaar houdt zich schuil voor schuldeisers, maar is wel voor de curator bereikbaar. Volgens curator Velenturf stelt Oomen zich coöperatief op.

Oomen reageert in de brief aan zijn relaties op vermoedens van oplichting, die vorige week zijn geuit door ondernemers die zijn gedupeerd door het faillissement. ”Het meest beladen gerucht is dat er wordt gesuggereerd dat ik een berg geld zou hebben weggesluisd en bewust zou hebben aangestuurd tot faillissement. Tevens zou ik zelfs in het buitenland mij schuil houden. Dit is pertinent onjuist en misplaatste lasterpraat”, aldus Oomen.

Verschillende leveranciers hebben aangekondigd aangifte te doen tegen Oomen en het bedrijf Agrilogica. Bij de politie Midden- en West Brabant waren maandag geen aangiften bekend. Oomen zelf heeft geen aangifte gedaan van bedreiging. In de brief aan zijn relaties zegt Oomen dat bedreigingen mede hebben bijgedragen aan het besluit het bedrijf te staken.

De ondernemer – die ook persoonlijk failliet is – zegt dat hij in financiële problemen is geraakt doordat de grondstoffenprijzen hoger waren, dan hij had verwacht. Bovendien kon hij geen mestafzet realiseren, door het slechte weer. Daardoor moest hij mest tegen een hoge prijs anders afzetten. Dat leverde zijn bedrijf een grote kostenpost op, zegt Oomen. Gedupeerde ondernemers stellen dat Oomen grondstoffen kocht tegen een hogere prijs dan waarvoor hij dezelfde producten afzette.

Lees ook: Eigenaar failliet Agrilogica: misplaatste lasterpraat

Of registreer je om te kunnen reageren.