Home

Nieuws

Consumentencampagne tegen E.coli in groente

Londen – De Britse voedselautoriteit Food Standards Agency (FSA) start een voorlichtingscampagne over het veilig eten van groente en fruit.

De campagne volgt op vondsten van E.coli in Engeland en Duitsland dit jaar. Dat leidde tot vele honderden zieken, maar ook doden.
De campagne draait om hygiëne bij het bewaren en bewerken van rauwe groente en loopt in Schotland, Wales en Noord-Ierland. Daarbij investeert FSA circa een half miljoen euro in onder meer radiospotjes.
In Engeland zelf loopt nog discussie over zo’n campagne. Volgens FSA moet de sector zelf verantwoordelijkheid nemen en met handel en supermarkten meewerken in zo’n campagne. De sector zelf is verrast over de campagne in Wales en Schotland die niet zijn afgestemd met de sector.
Het Britse blad Fresh Produce Journal concludeerde na onderzoek dat bij een derde van de Britten het vertrouwen in geïmporteerde groente enigszins werd aangetast door de uitbraken. Circa 10 procent van de Britten stopten met het eten van rauwe groente tijdens de uitbraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.