Home

Nieuws 422 x bekeken

’Consument opgevoed om actiematig te kopen’

Margraten – Consumenten zijn door de aanhoudende supermarktoorlog opgevoed om actiematig te kopen. Dat beïnvloedt het prijsniveau van hardfruit.

Die mening verkondigt de directeur van Veiling Zuid-Limburg, Michel Schrijnemaekers, in een nog te verschijnen column in Groenten & Fruit. ”Wanneer een actie is gepland, loopt de verkoop goed en zijn verkoopvolumes goed tot zeer goed. Dit geldt voor zowel appels als peren”, aldus de veilingdirecteur.

De prijsvorming is volgens Schrijnemaekers niet goed te noemen. ”De consument loopt met de hand op de knip. Maar de consument is ook door de maar aanhoudende ’supermarktoorlog’ de laatste jaren opgevoed om actiematig te kopen. Nu hebben wij in Nederland ook nog eens de laagste supermarktprijzen van Europa.”

Hij verwacht dat de prijzen de komende weken weer wat kunnen stijgen, omdat de prijs voor industriefruit ook aantrekt. ”Maar we zullen met z’n allen een topprestatie moeten leveren om ook het maximale rendement uit de markt te kunnen halen”, aldus de veilingvoorman.

Of registreer je om te kunnen reageren.