Home

Nieuws

Conference en NFO gaan samen

Zaltbommel – Telersvereniging Conference en de Nederlandse Fruittelersorganisatie willen samengaan. Dat hebben beide organisaties bekend gemaakt.

Beide organisaties hebben al een plan uitgewerkt voor verregaande samenwerking.

Telersvereniging Conference (TVC) zal daarin doorgaan als productgroep peer bij NFO. In contacten en onderzoek is gebleken dat er geen inhoudelijke verschillen zijn in wat de telersorganisaties willen bereiken voor de telers, zo melden beide organisaties. Beide organisaties willen niet inhoudelijk reageren, maar TVC ontkent dat de stap te maken heeft met teruglopende ledentallen of bestuurlijke problemen. ”Door het bundelen van bestuurlijke kracht, het bij elkaar brengen van ideeën en het besparen op bestuurs- en apparaatskosten moet het mogelijk zijn om meer voor de telers te bereiken dan als ieder afzonderlijk verder gaat”, maken beide organisaties bekend.

De fusie wordt nog in ledenavonden besproken en geformaliseerd tijdens ledenvergaderingen. TVC heeft die stemming in december; NFO in mei 2012.

TVC werd in 2009 opgericht om een tegenkracht te vormen van de bestaande versnippering. Door informatie te delen binnen de vereniging zou een betere marktpositie ontstaan en beter inzicht in de marktontwikkeling. Daarbij zette de organisatie zich ook vaak af tegen de NFO. Vooral initiatiefnemer Dick Lagerweij liet vaak blijken dat NFO  te weinig deed voor telers van Conference. Hij was donderdag niet bereikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.