Home

Nieuws

Concurrerende leveranciers van C1000 en Jumbo

Doetinchem – C1000 en Jumbo gebruiken voor in ieder geval champignons en fruit concurrerende leveranciers. Dat kan op termijn gevolgen hebben als Jumbo keuzes gaat maken.

Uit een rondgang in de winkels van beide ketens blijkt dat voor hardfruit C1000 gebruik maakt van hofleverancier Fruitmasters. Jumbo wordt vooral beleverd door The Greenery.

Bij champignons is de C1000 leverancier Limax, terwijl Jumbo beleverd wordt door Verhoekx en The Greenery. Die laatste afzetorganisatie kon inhoudelijk niet reageren. ”We volgen concentratie van retail met belangstelling. Het is niet helder wat er precies gaat gebeuren.”

Limax en Fruitmasters konden nog niet reageren op het nieuws van de overname. Champignonleverancier Verhoekx is vanmorgen door Jumbo op de hoogte gebracht van de plannen voor de overname. ”Wat het voor ons betekent weet ik niet. Ik verwacht dat het voorlopig bij het oude blijft, misschien dat op termijn er iets verandert.”

Of registreer je om te kunnen reageren.