Home

Nieuws

Ciolos: nog te vroeg om plannen GLB aan te passen

Brussel – Het is nog te vroeg om de voorstellen voor het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB) aan te passen. Dat zegt Eurocommissaris Dacian Ciolos (landbouw) na vragen bij de afsluiting van de landbouwraad in Brussel.

”Meerdere lidstaten pleiten voor meer flexibiliteit in het beleid, terwijl andere lidstaten juist pleiten voor een eenvoudiger beleid. Voor beide standpunten zijn er mogelijkheden in dit beleid”, aldus Ciolos.

Hij wil nog niet aangeven op welke fronten er wat hem betreft speelruimte is. ”Daarvoor is het nog te vroeg. De lidstaten zijn nu nog bezig met het goed lezen van de voorstellen. Daarbij zien de ze dat er al veel flexibiliteit is bij het huidige voorstel.”

Of registreer je om te kunnen reageren.