Home

Nieuws 172 x bekeken

Chiquita boekt verlies

Cincinnati - Het Amerikaanse fruitconcern Chiquita heeft in het derde kwartaal van 2011 een verlies geleden van 21 miljoen euro, waar het in 2010 nog een verlies boekte van 6 miljoen euro.

Het concern maakte bekend dat de tegenvallende verkopen bij salades en gezonde snacks hadden bijgedragen aan het verlies. Ook de kosten voor inkoop en logistiek van bananen zijn hoger uitgevallen dan verwacht. De verkoop van bananen steeg 5 procent naar 326 miljoen euro. Prijzen in Noord-Amerika stegen, maar in Europa lukte het niet de marge te vergroten.

De verkopen bij salades daalden 5 procent tot 173 miljoen euro. Chiquita wist de afzet naar restaurants en kantines wel te verhogen, maar dat maakte omzetverlies in supermarkten niet goed. Het concern heeft ingegrepen in de divisie salades om de resultaten hier om te buigen.

Voor het vierde kwartaal rekent Chiquita wel op een beter resultaat dan 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.