Home

Nieuws 310 x bekeken

China gestart met bouw paviljoen Floriade

Venlo – China is gestart met de bouw van het China-Paviljoen op het themaveld ‘World Stage’ van de Floriade 2012 in Venlo.

China neemt aan de Floriade deel met een inzending van ruim 1.500 vierkante meter en is hiermee een van de grootste deelnemers aan de Wereld Tuinbouw Expo. Eeuwenoude tradities en nieuwe innovaties in de Chinese tuinbouw staan centraal.

In september vorig jaar werd het deelnamecontract getekend op de World Expo in Shanghai. Paul Beck, algemeen directeur van de Floriade noemt China een van de internationale pijlers van deze Floriade. “Naast belevingsevenement is Floriade 2012 ook het wereldpodium waar zakelijke evenementen op een professionele wijze worden georganiseerd en waar bedrijven uit Nederland en de rest van de wereld elkaar ontmoeten. De aanwezigheid van China op deze Floriade zal daar een enorme impuls aan geven.”

Zhang Jinxiong van de Chinese ambassade in Den Haag zegt het van groot belang te vinden dat China deelneemt aan de Wereld Tuinbouw Expo. “Nederland is op Duitsland na de grootste Europese handelspartner van China en de handel tussen beide landen neemt alleen maar toe. Volgend jaar vieren we veertig jaar handelsbetrekkingen. De Floriade komt dus op een uitstekend moment. Vele delegaties uit China zullen in 2012 afreizen naar Venlo en de bezoekers kunnen genieten van een prachtige typisch Chinese inzending.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.