Home

Nieuws

Chaos bij Britse vergunningen voor veehandel

Londen – Door de invoering van nieuwe systemen is een grote chaos ontstaan bij het verstrekken van vergunningen voor de veehandel in Groot-Brittannië.

Daardoor zitten duizenden dieren ’gevangen’ op de boerderij en moeten veehouders noodgedwongen kalveren afschieten omdat ze niet verhandeld of geëxporteerd kunnen worden.

De vergunningverlening is een taak van de nieuwe dienst Animal Health and Veterinary Laboratory Agency (AHVLA), waarin sinds 1 april alle taken op het gebied van de dierengezondheid bijeen zijn gebracht.

Die AHVLA heeft rond oktober nieuwe systemen ingevoerd, maar daarbij loopt het aan alle kanten mis. De dienst heeft inmiddels extra werkkrachten ingeschakeld om de achterstand aan aanvragen weg te werken. Veel buitenlandse afnemers van Britse kalveren moeten waarschijnlijk echter toch nog een paar weken wachten voordat de dieren op transport gezet kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.