Home

Nieuws 222 x bekeken

CDA, SGP en CU bezorgd over agrarische biogasinstallaties

Den Haag - CDA-kamerlid Marieke van der Werf vraagt minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) in overleg te gaan met LTO Nederland om de situatie voor agrarische biogasinstallaties te verbeteren.

Dat zegt ze tijdens een wetgevingsoverleg over energie in de Tweede Kamer. Van der Werf benadrukt dat Nederlandse biogasboeren een grote achterstand hebben ten opzichte van boerenvergisters in België en Duitsland, vanwege de hoge kosten voor co-vergistingsmateriaal en de lage ondersteuning via de stimuleringsregeling voor duurzame energie SDE+.

LTO meldde bij het bekendmaken van de nieuwe SDE+-regeling dat deze totaal niet bruikbaar is voor de agrarische biogasbranche, omdat de vergoeding te laag is.

Ook SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf en Esmé Wiegman van Christenunie zijn bezorgd over de toekomst voor agrarische biogasinstallaties. “Het is jammer dat agrarische initiatieven pas laat mee kunnen doen in de SDE+ regeling, terwijl er hier juist veel kansen liggen”, zegt Wiegman.

Of registreer je om te kunnen reageren.