Home

Nieuws 191 x bekeken

CDA: Platteland achtergesteld bij steden

Den Haag - Het platteland wordt door minister Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur) achtergesteld bij de grote steden. Dat zegt Kamerlid Sander de Rouwe van het CDA.

De Tweede Kamer praat maandag met de minister over de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte. De minister wil het beleid meer naar gemeenten en provincies overhevelen. Het CDA is daar niet tegen, maar Kamerlid De Rouwe vreest dat als gevolg van die aanpak het rijk alleen nog maar euro's wil spenderen in gebieden waar ze economisch renderen, zoals in de Randstad. "Het CDA wil ook aandacht voor de regio's", aldus De Rouwe.

Het CDA zegt dat stedelijke regio's belang hebben bij een goede infrastructuur, maar het landelijk gebied is volgens de partij onderbelicht gebleven. De agrarische sector zou bijvoorbeeld meer aandacht moeten krijgen, oordeelt De Rouwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.