Home

Nieuws 1 reactie

Brussel verhoogt graanprognose

Brussel – De Europese Commissie heeft de oogstprognose voor graan verhoogd. De Commissie gaat nu in seizoen 2011/2012 uit van een graanoogst van 283,7 miljoen ton bruto.

Dat is voor mais een verhoging van 832.000 ton ten opzichte van de vorige prognose, meldt het Productschap Akkerbouw in het Weekbericht Granen. ”Er is 332.000 ton meer tarwe geoogst, terwijl de gerstoogst negatief is aangepast met 318.000 ton. Ondanks de positieve aanpassing van de oogst verwacht de Commissie dat de graanvoorraad op 30 juni 2012 zal dalen tot 36,3 miljoen ton. Op 1 juli 2011 bedroeg de theoretische graanvoorraad in de EU nog 37,1 miljoen ton.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Brussel wil de graanprijs naar beneden hebben. Allicht eerst importheffing opheffen en daarna zeggen dat er meer graan is. Als een boer dit zou doen dan was het fraude. Ik bedoel hiermee dat de akkerbouwer bestolen wordt en de dieven lopen vrij rond.

Of registreer je om te kunnen reageren.