Home

Nieuws 191 x bekeken 1 reactie

Britten slachten meer varkens en schapen

Londen – De Britse slachtcijfers voor varkens en schapen blijven hoger dan vorig jaar.

Bij runderen ligt het aantal geslachte dieren echter onder het niveau van 2010.

Het maandelijks overzicht van het plattelandsministerie Defra laat zien dat er in oktober 994.000 varkens naar de slacht werden gebracht, dat is zes procent meer dan een jaar geleden. De laatste maanden ligt het slachtcijfer steeds in die orde van grootte boven dat van vorig jaar. In sommige weken worden nu al meer dan 200.000 varkens geslacht, iets wat in jaren niet is voorgekomen. Het gemiddeld geslacht gewicht van varkens stond in oktober op 78,2 kilo.

Verder kwam het aantal geslachte schapen en lammeren vorige maand met 1.547.000 negen procent hoger uit. Bij rundvee komt het aantal geslachte dieren uit op 205.000, dat is zes procent minder dan in dezelfde maand in 2010.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Luna

    Ja, en hoe zou het toch komen dat ze voor 90 procent te dik zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.