Home

Nieuws 199 x bekeken

Britten overwegen verplichte camerabewaking in slachterijen

Londen – De Britse regering overweegt om camerabewaking verplicht te stellen in slachthuizen. Het plattelandsministerie Defra hoopt daarmee paal en perk te stellen aan regelmatig opduikende berichten of video’s over misstanden in abattoirs.

Dat blijkt uit een discussienota van de Food Standards Agency, de Britse voedselveiligheidsdienst. Op dit moment beschikt slechts een klein aantal abattoirs over dergelijke installaties. Omdat het daarbij meestal om de grotere bedrijven gaat, betreft dat wel de helft van alle roodvlees en 60 procent van het pluimveevlees. ”Bewindslieden van het plattelandsministerie Defra bekijken op dit moment hun beleid rond verplichte installatie van CCTV door bedrijven en de invoering van andere maatregelen om het dierenwelzijn in slachthuizen te verbeteren.”

In de nota schat de FSA dat verplichte camerabewaking de vleesbedrijven zo’n 650.000 euro zal gaan kosten. De dienst zelf staat achter een dergelijke maatregel als geschikt middel om de werkzaamheden in slachthuizen beter te monitoren. De FSA roept daarbij echter wel de vraag op of door bedrijven zelf vervaardigd filmmateriaal ook gebruikt kan worden bij eventuele vervolgingen wegens dierenmishandeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.