Home

Nieuws 242 x bekeken

Britten denken aan bilaterale afspraken over batterij-eieren

Londen – De Britse regering gaat proberen om met EU-landen die nog niet aan het verbod op legbatterijen voldoen bilaterale afspraken te maken om de export van hun eieren naar Groot-Brittannië te voorkomen.

Londen wil het liefst een eenzijdig invoerverbod maar vreest dat dat in strijd kan zijn met de Europese wetgeving.

”Een eenzijdig invoerverbod ligt nog steeds op tafel maar er zijn erg grote juridische problemen,” denkt staatssecretaris Paice van landbouw. Hij gaat daarom liever met de betrokken landen praten om de invoer van straks illegale eieren tegen te houden. De Britten stellen daarbij dat 84 miljoen legkippen met een productie van meer dan een half miljard eieren per week tegen de regels in ook na 1 januari nog in legbatterijen gehuisvest zullen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.