Home

Nieuws

Britse prijzenoorlog maakt voeding goedkoper

Londen – De verhevigde prijzenoorlog onder de grote Britse supermarkten heeft er toe geleid dat voedingsproducten goedkoper zijn geworden.

Winkelorganisaties verwachten dat die tendens de komende weken voor de kerst, verreweg de belangrijkste periode voor de Britse detailhandel, versterkt kan worden.

De Britse prijsindex voor voedingsproducten lag in oktober 0,5 procent lager dan in september. Dat is de op één na sterkste daling in één maand sinds augustus 2009, berekent de detailhandelsorganisatie British Retail Consortium. ‘’Vooral de winkels die levensmiddelen verkopen zullen er de komende acht weken alles aan doen om hun klanten binnen boord te houden. Ze komen met prijsverlagingen voor de normale boodschappen bovenop de enorme aanbiedingen voor typische voeding en dranken voor de kerst,’’ aldus Mike Watkins van marktonderzoekbureau Nielsen dat de index voor het BRC samenstelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.