Home

Nieuws

Britse artiest begrijpt commotie varkensdoding niet

Eindhoven - De Britse muziekproducent Matthew Herbert is verbaasd over de commotie rondom zijn omstreden elektronische album One Pig. Op dit album zijn geluiden gebruikt van het doden van een varken.

Dat vertelt de Brit in een interview met Nu.nl. Dierenrechtenorganisatie Peta viel Herbert publiekelijk aan op zijn vermeende misbruik van een varken. ''Volgens Peta gebruik ik een dier om mijn expressie vorm te geven, maar ik zie het als een muzikale revolutie.''

One Pig belicht de cyclus van een consumptievarken, licht Herbert toe. Het album neemt de luisteraar mee vanaf de geboorte van het varken, via het slachthuis naar het bord van de consument.

''Het is voor mij een verkeerde controverse, PETA tegen mij. De dierenrechtenorganisaties zijn tegen mij, terwijl ik juist aandacht probeer te vragen voor de absurde levenscyclus van de dieren'', zegt Herbert tegen Nu.nl.

De Brit is momenteel in Eindhoven om op het STRP-festival een liveshow te geven.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.