Home

Nieuws

Braziliaanse varkensvleesexport kleiner

Brasilia – Brazilië blijft last houden van de Russische ban op varkensvlees uit Brazilië. De export van Brazilië over oktober pakt 7 procent lager uit dan vorig jaar.

Dat blijkt uit gegevens van de organisatie van exporteurs Abipecs. In oktober exporteerde Brazilië 46.200 ton varkensvlees. Vorig jaar was dat nog 49.700 ton vlees. Over de eerste tien maanden komt de Braziliaanse export 5,51 procent lager uit op een totaal van 436.449 ton. Aan het eind van het jaar zal blijken dat Hongkong de grootste afzetmarkt is voor de Brazilianen. Het land heeft tot nu toe 32,42 procent meer varkensvlees gekocht dan vorig jaar. Het gaat om een hoeveelheid van 107.500 ton. De export naar Rusland over de eerste tien maanden komt 41,56 procent lager uit op een totaal van 120.730 ton.

Rusland heeft de grens al vijf maanden gesloten voor Braziliaans varkensvlees. Aanleiding zijn kwaliteits- en traceerbaarheidsproblemen in de Braziliaanse vleesbedrijven. Ook de situatie rond MKZ in Brazilië speelt een rol. De Brazilianen hebben nu hun hoop gevestigd op het kersverse lidmaatschap van Rusland van de WTO. Ze verwachten dat de importban van de Russen onder de WTO-regels onhoudbaar zal blijken te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.