Home

Nieuws 404 x bekeken

Bouvardia en phalaenopsis winnaars op Horti Fair

Amsterdam – Door de keurmeesters van de Vaste Keuringscommissie (VKC) zijn op de Horti Fair vele honderden producten gekeurd. Bij de snijbloemen werd het een bouvardia die de Interpolis Quality Cup 2011 veroverde en bij de potplanten een phalaenopsis.

Bouvardia is onterecht een niet zo erg bekend product. Royal van Zanten zond de cultivar Royal Daphne Fresco in. Deze paarse bouvardia heeft de juiste rijpheid van alle takken, de zware bloemschermen toonde een juiste volume en ook de zijtakjes passen geheel bij de opbouw van de tak. De geweldige kwaliteit maakte deze inzending tot een blikvanger en een prachtige promotie voor het product. De jury was unaniem van mening dat deze inzending de allerbeste snijbloem van Hortifair 2011 is.

Bij de potphalaenopsis grootbloemig deed de firma Sion van zich spreken met de oranjerode cultivar onder nummer 2338. De bloemkwaliteit in kleur en vorm was perfect, en de bladvorm en bladkleur pasten daar geheel bij. Met twee grote bloeibare takken en goede lengte qua opbouw was de nominatie geheel terecht. De jury koos van alle genomineerde potplanten deze phalaenopsis als beste potplant van Hortifair 2011.


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.