Home

Nieuws

Boete geëist tegen varkenshouder met te veel varkens

Zutphen – Een varkenshouder in Zelhem hangt een boete van 9.000 euro boven het hoofd. Dat is de eis van de Zutphense officier van justitie tegen hem in een zaak voor de economische politierechter.

De varkenshouder hield in 2009 en in 2010 meer varkens dan waar hij rechten voor had. In 2009 ging het om 436 varkens en in 2010 om 103 varkens. De officier van justitie eisten boete van 9.000 euro waarvan 5.000 voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Volgens de officier van justitie bedraagt het wederrechtelijk voordeel dat de varkenshouder op deze manier haalde een bedrag van 11.000 euro, doordat hij de kosten van koop of lease van rechten uitspaarde.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.