Home

Nieuws 1 reactie

Bleker: Staatsbosbeheer uit Oostvaarderswold

Den Haag - Als het aan staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) ligt, praat Staatsbosbeheer niet meer mee over de realisatie van natuurgebied Oostvaarderswold in Flevoland.

Bleker en het CDA vinden het niet kunnen dat Staatsbosheer, dat onder het ministerie valt, meewerkt aan een natuurgebied dat het kabinet niet wil.

Bleker herhaalde donderdag in de Tweede Kamer dat het Rijk niet meewerkt aan deze verbindingszone tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe. En dat geldt wat hem betreft ook voor ,,een zelfstandig bestuursorgaan dat onder onze vleugels acteert''. Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA): ,,Ik snap dat de provincie het plan oppakt. Maar Staatsbosbeheer hier om tafel? Dat kan niet waar zijn. Dat soort organisaties kan niet z'n goddelijke gang gaan.''

Nadat Bleker de geldkraan voor het project dichtdraaide, zocht de provincie mogelijkheden om het natuurgebied toch te realiseren. Medio november meldden het Wereld Natuur Fonds, Staatsbosbeheer en Flevo-Landschap dat er genoeg investeerders zijn gevonden om door te gaan. Gedeputeerde Staten van Flevoland zijn er blij mee.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goed zo Henk hou die geldveslindende praatjes maakers er maar een beetje buiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.