Home

Nieuws

Biovergisting Duitsland eind dit jaar op vermogen van 2.780 MW

Freising - De biovergisting in Duitsland is ook in 2011 flink blijven groeien. Dat blijkt uit de cijfers van belangenorganisatie Fachverband Biogas.

In de loop van het jaar zijn 1.100 nieuwe installaties gebouwd en op het net aangesloten. Het totaal komt daarmee op 7.100 met een vermogen van bij elkaar 2.780 megawatt (plus 490 megawatt in vergelijking met 2010).

De groei is mede in de hand gewerkt door de wijzigingen die met ingang van januari in het subsidiestelsel van kracht worden. Vele investeerders wilden nog profiteren van de huidige regeling, aldus het Fachverband, dat de herzieningen sceptisch bekijkt. Ondermeer zal moeten voldaan aan nieuwe eisen, zoals een minimale benutting van de warmte met 60 procent en hooguit een aandeel van 60 procent mais in de grondstof die wordt vergist.

De belangenorganisatie is sceptisch maar uiteindelijk ook optimistisch. ”Het gaat erom de uitdagingen aan te gaan. In eerste instantie zullen er minder installaties bij komen omdat de concepten en producten eerst moeten worden ontwikkeld, maar na 2012 zijn er goede kansen voor de biovergistingstechnologie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.