Home

Nieuws 486 x bekeken

Beter leven-keurmerk voor jong rosévlees

Den Bosch – Jong rosérundvlees van kalverslachterij Vitelco mag voortaan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming voeren.

Dit bevestigt de kalfsvleesproducent uit Den Bosch. De VanDrie Group mag het Beter Leven-keurmerk al langere tijd gebruiken voor blank kalfsvlees. Voor rosévlees mocht het nog niet worden gebruikt. Vitelco is de eerste Nederlandse kalfsvleesproducent die het keurmerk voor dit type vlees mag gebruiken.

Het kostte de onderneming wel een aantal investeringen en aanpassingen in de bedrijfsvoering, legt een woordvoerder uit. De voornaamste aanpassing betreft de selectie van kalveren die geschikt zijn voor de productie van jong rosévlees met Beter Leven-keurmerk. Onder meer in verband met de maximale transportduur valt een aantal landen af, waar nuchtere kalveren nog vandaan mogen worden gehaald. Deze eisen zijn overigens identiek aan die voor Beter Leven-kalveren voor de blankvleesproductie.

Vitelco wil het VITELoké-vlees met keurmerk nog voor de Kerst bij de foodservice en retail hebben liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.