Home

Nieuws 197 x bekeken

Baywa kende Turners & Growers voor overname niet

Doetinchem – Het Duitse concern Baywa hield bij investeringsplannen in de fruitteelt geen rekening met het Nieuw-Zeelandse Turners & Growers. Baywa kende het bedrijf niet en was zich juist aan het oriënteren op een deelname in de teelt in Zuid-Amerika of Zuid-Afrika.

Dat stelde topman Klaus Lutz bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland afgelopen week. Baywa heeft Turners & Growers overgenomen en is daarmee een van de grootste fruithandelsbedrijven in de wereld. Lutz was in Nieuw-Zeeland om met fruittelers te praten over de plannen van het bedrijf. Het was Goldman Sachs dat Baywa koppelde aan Turners & Growers.

Lutz wees de telers erop dat Baywa Turners & Growers zelfstandig wil laten groeien en dat het streeft naar het maximaliseren van de opbrengst voor telers.

De overname van Turners & Growers leidt vooral tot extra omzet voor Baywa op de Europese markt. Het Nieuw-Zeelandse exportbedrijf haalt 60 procent van de omzet in Europa. De Duitse fruitteelt noemt dat juist een voordeel, omdat Baywa seizoenen van import en Duitse teelt beter op elkaar kan afstemmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.