Home

Nieuws

Bauernverband eist handhaving verbod op voedsel-dumpprijzen

Berlijn – Het Bauernverband (DBV) eist handhaving van het verbod op dumpprijzen voor voedingsproducten.

Dit verbod geldt in Duitsland nog tot 1 januari aankomend jaar, maar de boerenfederatie doet een beroep op de minister van economische zaken om het voor onbepaalde tijd te verlengen. ”De boeren kennen aan de regeling een grote preventieve werking toe. Net als op andere terreinen moet er soms met wetten worden gedreigd om verstandig economisch gedrag te bevorderen,” aldus het DBV.

De regering ziet het anders. Vanuit het oogpunt van concurrentieverhoudingen ontbreekt het aan praktische redenen om het verbod te handhaven, vindt zij. Het DBV is daarentegen bang dat er straks door de grootgrutters weer volop met de prijzen van basisvoedselproducten zoals melk en vlees zal worden gestunt. Dat is nadelig voor de boeren en voor de kwaliteit van de levensmiddelen, aldus de federatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.